Sunday BluezZ met: Sweet Mary Jane

Sweet Mary Jane

Zoals de naam van de band al doet vermoeden brengt Sweet Mary Jane haar publiek in de hogere sferen van de muziek uit de jaren 60 en 70.
Dit power-trio, geformeerd rond frontman Fred van Willigen, is geïnspireerd door de gitaarhelden van de Blues Rock.

De afgelopen drie jaar heeft Sweet Mary Jane indruk weten te maken met haar live shows en staat zij hoog en stevig genoteerd als een van de best geboekte blues-acts van Nederland (bron: Dutch Blues Foundation).

Het repertoire van Sweet Mary Jane bestaat uit songs van onder andere Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan, en Jimi Hendrix en een groot aantal eigen composities. In september 2018 is Underwater World part one in eigen beheer uitgebracht, gevolgd door een promotietour langs veel lokale radiostations zoals Omroep Friesland en Countdown Cafe NH. Inmiddels is ook part two van Underwater World uitgebracht.

Fred, op de gitaar en zang, speelde o.a. in voorprogramma’s van Golden Earring, Rory Gallagher, Argent en Luther Allison. Ook zat hij in de Brinta Brotsers, samen met Willem Kerkhof van de Amazing Stroopwafels. Met EXP was hij te zien in VPRO-televisie programma Reiziger in Muziek.

Vanwege de vele optredens kan de samenstelling rondom Fred en Sweet Mary Jane variëren vanuit een groep vaste drummers en bassisten.

Eenmaal op het podium gaat Sweet Mary Jane los en geeft zij een energieke en wervelende show waar de vonken van af springen. Is het Rock? Is het Blues? Is het Blues Rock? Sweet Mary Jane houdt niet van ingewikkeld, het motto is “All You Can Eat”.

Podium Gorcum