PLug-in café met: Queens en Ko

Gek op de muziek van Queen? Dan zit je bij Queens & Ko gebakken. Deze topmuzikanten trakteren je op de fenomenale muziek van Queen. Geen imitaties van de onvervangbare Freddie Mercury. Maar een eigen theatrale reis door 30 jaar onvergetelijke rock, blues, ballads en vaudeville.

Percussionist Ko Mastenbroek leidt al meer dan 20 jaar diverse Queen bands. Hij vierde daarmee talloze successen in theaters en op grote en kleine festivals. Aanvankelijk vertolkten vrouwenkoren met wisselende leadzang de rol van Freddie Mercury.

Maar in 2013 gooide Ko het roer om. Naast gitarist René Luisterburg, bandlid van het eerste uur, trok hij een groep kwaliteitsmuzikanten aan die met hun eigen sound en interpretatie het overbekende geluid van Queen een nieuwe twist gaven. De vrouwenkoren zijn vervangen door twee professionele zangstemmen. Queens & Ko is daarmee een feit. Optredens in theaters en op festivals volgen overal in het land.

Queens & Ko blijft verre van exacte imitatie van de onnavolgbare Freddie Mercury en de zijnen. Q&K brengt een eigen geluid en een eigen, theatrale interpretatie van het Queen-erfgoed.

Het middagvullende programma is een muzikale en beeldende reis
door de historie van Queen.

Podium Gorcum